facebook

Képességkatalógus

 

Kutatók éjszakája 2017


Szereted a LEGO®-t és a robotokat? Érdekel hogyan működnek?

Csatlakozz Navigátor LEGO® WeDo 2.0 és MINDSTORMS® EV3 programunkhoz, ahol játék a programozás!

 

A programozásra is igaz, hogy minél fiatalabb korban tanulja meg az ember, annál inkább válik természetes alapkészséggé.

A gyerekek akkor tanulják meg a legkönnyebben programozást, ha ez együtt jár a felfedezés örömével, és több kreativitásra van szükségük, mintha csak egy átlagos videojátékkal játszanának. A LEGO® WeDo 2.0 és MINDSTORMS® EV3 robotok segítségével játékos formában sajátíthatják el a grafikus programozási nyelvek és a vezérléstechnika alapjait.

 

Diákjaink számára szeretnénk vonzóvá tenni az informatikai pályát, ezért már általános iskolás korban el kell kezdenünk azoknak a gyerekeknek a kiválasztását, akiket érdekel az informatika világa és kellő affinitással rendelkeznek.

Navigátor LEGO® WeDo 2.0 és  MINDSTORMS® EV3 programunk segítségével azt szeretnénk elérni, hogy a diákjaink passzív felhasználóból, aktív alkotókká váljanak a játékos programozás segítségével.

Egyre több szakma követeli meg, hogy a szakember alapszinten tudjon programozni. A programozás ma már nem valami különös, távoli szakma, hanem egy eszköz.

 

  WeDo 2.0 fogalalkozások:

- Rákóczi Ferenc Általános Iskola

- Szilágyi Dezső Általános Iskola

 

EV3+Scratch programozó suli:

- kezdő Szilágyi Dezső Általánoa Iskola

- haladó Lévay József Református Gimnázium

Bővebb információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36302573176