Robocamp 2018

 

Lego robot programozó sulink és ovink a tanév végeztével befejeződött. A jövő tanévben természetesen új csoportjaink indulnak, de addig is, hogy ne maradjanak Lego robot nélkül a diákok RoboCamp néven tábort szerveztünk a leendő programtervező és mérnökinformatikus palántáknak.

Két héten át a Miskolci Egyetem Informatikai Intézete gyerekzsivajtól volt hangos. Az Informatikai Klaszter alapító tagja a Miskolci Egyetem ugyanis rendelkezésünkre bocsájtotta tantermeit, így WeDo 1.0, WeDo 2.0 és Lego Mindstorms EV3-as robotokkal dolgozhattak a gyerekek.

Programozó sulink mentorai érdekes, változatos, ám időnként nehéz, elgondolkodtató feladatokat állítottak össze a résztvevőknek.

A gyerekek között voltak olyanok, akik még soha nem programoztak robotot és persze szép számmal akadtak régi programozó sulis diákjaink is.

A délelőtt programozással telt. Ügyesen, fegyelmezetten dolgoztak a tanulók.

Ebéd után tematikus délutánokon vetélkedők, ügyességi játékok, floorball, tollaslabda, lézerharc, pétanque volt a program.

A napi programokban az agyat tornáztató feladatok mellett helyet kapott a sport is: az egyetemi komplexum lehetőségeit kihasználva a délutáni időszakban versenyekkel, vetélkedőkkel tettük színesebbé és egészségesebbé a Nyári Egyetemen eltöltött időt. Testnevelő kollégák bevonásával a diákok életkori sajátosságainak figyelembe vételével alakítottuk ki a sport programokat. Foci, röplabda, floorball, pétanque és a diákok nagy kedvence a lézerharc is szerepelt a programban. a Legkisebbeknek kézműves foglalkozás és ökölógiai vetélkedő is színesítette a programot. A Miskolci Rendőrkapitányság életvédelmi osztályának munkatársa a nyári veszélyekre, diszkóbalesetekre hívta föl a tanulók figyelmét, illetve drogprevenciós előadást is tartott.

A tábor zárásaként pedig marcipánból készült Lego tortát kaptak a táborozók, hiszen tényleg szuperül csinálták végig a programozási feladatokat.

Nagyon örülünk, hogy ilyen szép számban vettek részt a gyerekek az idei Robocamp-en.

2019-ben több turnusban újra szervezünk Lego robot programozó tábort!

Táborunkba a Miskolc Televízió Stábja is ellátogatott:

https://m.minap.hu/atom/151039

A RoboCamp-en készült fotók az alábbi Facebook linken láthatóak:

2018. RoboCamp 1. turnus

2018 RoboCamp 2. turnus

 


×