FORESTER

12 csapat nevezett FORESTER programozó versenyünkre, mely 8-12 éves diákoknak szóló bajnokság, ahol a tanulóknak 4-8 fős csapatokban dolgozva egy előre megadott témában egy működő LEGO® WeDo 2.0 robotot kell megtervezniük, programozniuk és tesztelniük úgy, hogy az képes legyen küldetését elvégezni egy terepasztalon.

Az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem (University of Miskolc) az Agrárminisztérium támogatásával szervezi meg a FORESTER erdészeti programozó versenyt, azzal a céllal, hogy a természettudományos, műszaki fejlődést és kreativitást, valamint a mérnöki gondolkodásmódot fejlessze a diákoknál és így az újszerű technológiák, megoldások használata révén a fiatal generáció is egyre közelebb kerüljön az erdészeti témákhoz.

A verseny időpontja: 2020. január 17. péntek, helyszín: Miskolci Egyetem

A versenyre való felkészülés elősegítése érdekében az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter a nevezett csapatok részére eljuttatja a LEGO® WeDo 2.0 alap játékkészletet.

Amennyiben a nevezett csapat a versenyen a 1., 2. vagy 3. helyezését ér el, a LEGO® WeDo 2.0 alap játékkészletet megtarthatja. 🙂
Szakmai partnerünk: ÉSZAKERDŐ Zrt.
Támogatóink: Joyson Safety Systems Hungary Kft., evosoft Hungary Kft., H-Didakt, MINap Online l miskolci hírforrás, 3M és a Brick by Brick Solutions Bt.