Nextent- Big Data Universe

Klasztertagunk a Nextent idén is megrendezte hazánk legnagyobb ingyenes Big Data konferenciáját, a Big Data Universe-t. A szakmailag kiemelkedő és nemzetközi színvonalú rendezvény fő célja, hogy valós és használható Big Data ismereteket adjon a résztvevőknek, emellett pedig lehetőséget teremtsen a tapasztalatcserére a technológia hazai és nemzetközi szakértői, a fejlesztők és döntéshozók közt.

Big Data Universe 3.0

“Accelerate the Transformation”

A Big Data szakmai hívei, illetve az érdeklődők idén is az immár hagyománnyá vált Big Data Universe Konferencián gyűltek össze, amelyre 2018. május 17-én került sor a budapesti Akvárium Klubban.

A Nextent Informatikai Zrt. által szervezett ingyenes, egész napos rendezvény a legfrissebb Big Data trendeket vonultatta fel az IoT-tól kezdve az önvezető autókon, chatbotokon át egészen a mesterséges intelligenciáig.

A Big Data manapság már nem csak a programozóknak jelent csemegét: az üzleti világ és a legtöbb iparág folyamatosan és egyre többet profitál belőle a mindennapok során. A rengeteg, szisztematikusan elemzett és felhasznált adat az iparban például segít tökéletesíteni a termelést, minimalizálni a hibafaktorokat és optimalizálni az egyes munkafolyamatokat. Komplett gyártósorok, önjáró mezőgazdasági gépek, energetikai és távközlési okosmegoldások “üzemelnek” adatokkal, vagyis a begyűjtött és elemzett információra adott célspecifikus válaszmechanizmusok által kontrollálva.

A Big Datában rejlő lehetőségeket példák ezrein keresztül lehet bemutatni, melyek rögtön újabb alkalmazási módokat inspirálhatnak - ez is egyike a Nextent által szervezett egésznapos rendezvény célkitűzéseinek, amelyre több száz cégtől összesen 447 érdeklődő regisztrált. A kellemes hangulatú konferencián 10 órányi magas szintű szakmai tartalmat hallhatott a közönség 16 izgalmas, angol nyelvű előadás keretében, melyek legtöbbje a gyakorlati megvalósításra fókuszált.

Az idén is Dr. Bodnár Zsigmond, a Nextent stratégiai igazgatója nyitotta meg a konferenciát, amelyen a következő témák kerültek napirendre ismert és elismert nemzetközi és hazai szakértők tolmácsolásában:

  • Chatbotok: automatikus chat-kommunikáció, tanuló robotok
  • VR / AR, kiterjesztett 3D vizualizáció
  • Mesterséges intelligencia / Gépi tanulás / Gépi tanulás neurális hálókkal, önvezető autók
  • Adatvizualizáció üzleti intelligencia-szoftverekkel
  • Fintech és Blockchain technológiák - A pénzügyi világ robbanásszerű átalakulása
  • IoT - Internet of Things, Internet of Everything

Szücs Ádám, a Nextent adatelemzési és -vizualizációs főmérnöke a cég saját fejlesztésű energia menedzsment rendszerén keresztül az alkalmazásarchitektúrák kihívásaira és lehetőségeire hívta fel a figyelmet, míg Komor Attila, a cég adatelemző munkatársa az eSportról és az ott felgyülemlő értékes adatmennyiség feldolgozásáról tartott izgalmas előadást.

Igazi gondolatébresztő volt  az IFUA Horváth & Partners Kft. két munkatársának: Gulyás Attilának és Palotai Bálintnak közös prezentációja az árképzés fejlett analitikájában rejlő lehetőségekről. A bukaresti Crossovertől érkező Ovidiu Gavril filozófikus, mégis nagyon aktuális témát járt körbe: a munka jövőjéről tartott előadást a jelen és a jövő adatfókuszú társadalmaiban.

A szakmailag kiemelkedő és nemzetközi színvonalú egésznapos konferenciáról bővebb információ a https://bdu.hu/ címen érhető el.

Nextent Informatika Zrt.

A Nextent Informatika Zrt. 1998 óta az informatikai alkalmazásfejlesztés és a kapcsolódó tanácsadási területek dinamikusan fejlődő szereplője. Főbb tevékenységi területeink az üzleti döntéstámogatás, innovatív és Big Data technológiák alkalmazása, adattárházak és adatmenedzsment. Saját fejlesztő csapatunkkal innovatív, az ügyfeleink igényeire szabott fejlesztési projekteket valósítunk meg.

A jövő technológiáit folyamatosan kutatva, a piaci igényekhez alkalmazkodva a Nextent tevékenységében kiemelt szerephez jut a Big Data technológiákra épülő megoldások fejlesztése, illetve a Big Data üzleti célú felhasználhatóságának népszerűsítése. 

www.nextent.hu

 

 


×