facebook

KépességkatalógusITREND

ITREND

A Észak-magyarországi Informatikai Klaszter vezetése és tagjai elkötelezetten dolgoznak azon, hogy az Észak-magyarországi Régiót hatékonyan kapcsolják be az ország ICT vérkeringésébe, kitörési pontként értékelve a régió számára az informatikai iparágban rejlő potenciált, hosszú távú lehetőségeket és stabilitást teremtve a régió informatikai és az informatikai iparághoz kapcsolódó, annak megoldásait hatékonyan használó vállalkozásai számára.

A konferencia sorozat célja

Az  ITREND konferencia sorozatot is a fenti célokkal összhangban indítottuk el 2010-ben. Fontos értéknek tartjuk az országos szinten elismert ICT szakemberek tudásának helybeni bemutatását. Ezzel párhuzamosan a régió szereplőinek is hatékony lehetőség ez a rendezvény a bemutatkozásra, a kapcsolatépítésre, okos ötletek és sikeres üzletek megszületésére. 

ITREND 2010

Az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter tavaly november 30-án rendezte meg először az ITREND elnevezésű ICT konferenciáját. A kezdeményezést sikerként könyvelte el a szervező csapat, hiszen több mint 150 vállalatot, számos egyetemista hallgatót mozgatott meg a nagyszabású esemény. A sikert továbbá a sajtóvisszhang is alátámasztotta valamint az, hogy az Infoklaszter pozícionálta magát és ismeretségre tett szert a városvezetés körében is.

ICT Klaszterek Fóruma

Eredményességünk növelése érdekében 2010-ben az ITREND konferencián aláírt együttműködési megállapodással szövetségre lépett 5 hazai akkreditált informatikai klaszter, létrehozva az ICT Klaszterek Fórumát.  A Fórum a mai napig biztosítja a közös érdekérvényesítés, megjelenés és képviselet lehetőségét, ezen túl pedig segíti a klasztermenedzserek munkáját a rendszeres találkozók, a jó gyakorlatok elsajátítása és a projektlehetőségek megosztása révén.

ITREND 2011

Az ITREND 2010 konferencia bebizonyította számunkra, hogy létezik Miskolcon és az Észak-magyarországi Régióban az a potenciál, amely igényli a régió szakmai fejlődését, nyitott az újdonságokra, keresi a kapcsolatot más szereplőkkel és képes élni a lehetőségekkel. A tavalyi év sikereit látva, idén ősszel újra megrendezzük az ITREND konferenciát, amelyet, tapasztalatainkat összevetve, szilárdabb koncepcióval, szélesebb réteget megmozgató témákkal és előadókkal, nagyobb volumenű rendezvényként igyekszünk megszervezni a HITA, a NORRIA és a Miskolci Egyetem közreműködésével.