Rólunk

Mi is a klaszter

01

A klaszter

Az Infoklaszter egy vállalkozói szövetség, mely hídképző szerepet tölt be az észak-magyarországi régió tudományos központjai és az informatikai piac szereplői között és egyfajta érdekképviseleti szerepet is ellát. A klaszternek csaknem 40 tagja van, szoftverfejlesztéstől a repülőjegy értékesítésig, a webdesigntól a grafikai tervezésig kis- és középvállalatok, kutatóközpont, nagyvállalat és a régió két legnagyobb egyeteme is jelen van a klaszterben.

Bemutatkozó
pptx
Klaszterstratégia
pdf
Alapító okirat
pdf
SZMSZ
pdf

02

Céljaink

A klaszter célja, hogy a régió tudásbázisára építve a gazdasági informatika, konvergens technológia, internet informatika és ipari informatika területén a tagvállalatok kutatás-fejlesztési kapacitásainak egyesítésével, a meglévő szinergiák feltárásával a nemzetközi piacokon is piacképes termékek és szolgáltatások kialakítására alkalmas K+F eredményeket hozzanak létre.

03

Küldetésünk és filozófiánk

Az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter egy vállalkozói szövetség az informatikai területén. Abból a célból alapítottuk, hogy képességeinket, adottságainkat összeadjuk, üzleti lehetőségeinket, eredményeinket növeljük.
A klaszter egy előnyökkel járó együttműködési keretet nyújt tagjai számára k+f tevékenységeik, szolgáltatásaik összehangolásával, javításával, infrastruktúránk fejlesztésével, problémáink közös megoldásával. A klaszter hídképző szerepet kíván betölteni az észak-magyarországi régió tudományos központjai és az informatikai piac szereplői között. Szeretnénk egyfajta érdekképviseleti szerepet is ellátni, a régió informatikai cégeit hatékonyabban megjeleníteni a központi kormányzat felé.

04

Főbb tevékenységeink

Kutatási tevékenység információs és kommunikációs technológiai és mobil technológiai ágazatokban. Domain- és tárhelyszolgáltatás, online marketing. Banki informatika. Automatizálás, ipari informatika. ERP, CRM rendszerek. Egyedi szoftverfejlesztés. Tesztelés. Szoftver és hardver kereskedelem.

05

A klaszter számokban

2007 júniusában öt vállalat írta alá az alapító okiratot, mára már 41 vállalkozás tagja a klaszternek és éves szinten több mint 18 milliárd Ft nettó árbevétellel rendelkezünk, melyből 10 milliárd Ft a kis- és középvállalkozások teljesítménye. Tevékenységünk visszaigazolásaként 2010. június 4-én elnyertük a Pólus Program Akkreditált Innovációs Klaszter címét.

0Mrd Ft

Tagvállalataink nettó éves bevétele

0+

Szakember

0

Tagvállalat

06

A fejlődés iránya

Az aktív egyműködésnek köszönhetően a klaszter megalakulása óta dinamikusan fejlődik

2020

ECEI Silver Label • 41 tagvállalat

2013

ECEI Bronze Label

2010

Akkreditált Innovációs Klaszter

2009

Klaszter menezsment alapja

2007

Létrejön a klaszter • 5 tagvállalat

Csatlakozz és légy tag

Részletek